Tamiya Endurance Ronse

E-mail Print

Zondag 13 december heeft een team van vier man de GTM RC Club vertegenwoordigd in de Tamiya Endurance Race op het mooie indoor circuit van MC Ronse.

 

Werner Broeckx, Marc Bos, Gert Conjaerts en Benny Adriaenssens hebben met een oude, speciaal voor de gelegenheid opgebouwde, Tamiya TT-01 deelgenomen aan de 6 uur durende endurance wedstrijd in Ronse.  De wedstrijd werd georganiseerd door de Tamiya Cup mensen en dus mocht er enkel met Tamiya TT-01 en TT-01E gereden worden.

TT-01

Met startnummer 6 verschenen we aan de start van de qualifier die gereden werd door Marc Bos. Marc wist na vijf minuten racen de 4e plaats te behalen. Benny Adriaenssens begon enige tijd later aan het eerste deel van drie uur vanop de vierde startplaats. Er was besloten om elke 20 a 25 minuten de zender door te geven. Deze tijd kwam ongeveer overheen met de duur dat er met een batterij gereden kon worden.

Twee uur verder in de race waren de slicks waarmee we gestart waren volledig op en moesten ze gewisseld worden? Na drie uur racen en een spannende strijd met Team Yellow finishten we als vierde op 6 seconden van Team Yellow, maar met evenveel ronden.

Voor de tweede manche werd er besloten om een tandje bij te steken op de motor omdat we duidelijk snelheid te kort kwamen op de nummers één en twee.  De motor temperatuur na drie uur racen was nog geen 50° dus dat kon geen probleem geven. Ook werd er besloten om met radials verder ter rijden. Dit bleek later een goede keuze aangezien de banden het de volle drie uur hebben uitgehouden.

Weer drie uur en een bijzonder spannende race later finishten we als derde met in totaal 996 ronden. Slecht vier ronden achter MRCZ dat tweede werd met juist 1000 ronden. Team Lovan RC won de wedstrijd met meer dan 70 ronden voorsprong.

 

 

Zoeken

Sociale Media